13. toukokuuta 2012

Kakkuset

Päätinpä tehdä kaksi kakkua äitienpäiväksi. Toinen on perinteinen kerma-marja-kombinaatio ja toinen pashasitruunakakku. Kermakakun 20 henkilön pohjan ostin leipomosta, sillä halusin loikata yhden työvaiheen ylitse ja siirtyä suoraan suosikki puuhaani koristeluun. Sen sijaan pashasitruunakakun tein alusta asti itse.

Kermakakku:
Sekoitin keskenään vispikermaa, rahkaa, mustikoita ja vaniljasokeria. Toiseen väliin levitin lisäksi mansikka-granaattiomenahilloa. Kostutukseen käytin raparperi-minttu-mehua. Päälle rahkalla ja vaniljakreemijauheella vahvistettua kermaa ja tuoreita marjoja.


Testasin kirpparilta löytämääni marmorista kakkuhyrrää. Melkein pyörrytti, kun liikkeen vauhti kasvoi ja kakun reuna vilisti silmissä.

Pashasitruunakakkuun tuli tietenkin mainittuja aineita. Lisäsin seokseen myös turkkilaista jogurttia, kananmunia ja liivatetta. Pohjan valmistin tummista kekseistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti